Samen kijken wij naar de beste oplossing voor jouw paard

Seawalken:
De meest effectieve aquatraining!

In 2008 zijn wij samen gestart met dit prachtige bedrijf. Van huis uit opgegroeid en gewerkt in de spring- en handelsstal van mijn ouders (Ko) en het hebben van een eigen training- en opleidingstal (Monique) hebben wij ons van jongs af aan verdiept in gezondheid en welzijn van paarden in de breedste zin.

Diverse opleidingen en grote nieuwsgierigheid in effecten en resultaten van diverse therapieën en trainingen op de paarden zijn de basis van het huidige Health4Horses.

Werkwijze

We benaderen het paard holistisch, dat betekent dat het paard in zijn geheel beoordeeld wordt en niet alleen het (lokale) probleem. Bij de holistische geneeswijze wordt uitgegaan van het hele paard. Zowel zijn lichamelijke als zijn geestelijke toestand. Er worden meer relaties gelegd tussen problemen, waardoor deze sneller en efficiënter aangepakt kunnen worden. Iedere behandeling wordt aangepast op het individuele paard.

Bij Health4Horses houden we het simpel. In 3 stappen hebben we een trainings- en revalidatie advies voor jouw paard.

  1. We beginnen met een intake. Hierin vertel jij waar je tegenaan loopt en waar je hulp en begeleiding bij nodig hebt.
  2. Wij bekijken daarna jouw paard in beweging (aan de longeerlijn).
  3. Daarna zullen we jouw paard beoordelen en palperen en bespreken we gezondheids- en prestatiegeschiedenis, voeding, training en de (gevoeligheids)reacties tijdens palpatie.

Hieruit volgt een training- en/of revalidatie advies.

Training en revalidatieadvies

Een training en/of revalidatieadvies verschilt per paard. Een advies is opgebouwd uit:

  1. Behandelingen: Tijdens de behandelingen van de wervelkolom, gewrichten, spieren en fascia passen we een combinatie toe van verschillende methodes waaronder sportmassage, lasertherapie, Equery NMES (NeuroMuscular Electrical Stimulation), MiHealth, fysiotherapeutische, osteopatische-, cranio-sacrale, manuele- en stretching technieken; samengevat als EquineBodyWork. Hiermee behalen we de beste resultaten om je paard gezond en zonder enige fysieke beperking te kunnen laten functioneren en presteren.
  2. Seawalken: Aansluitend op de EquineBodyWork behandeling en om het paard uit zijn compensatiepatroon te halen en ter bevordering van de afvoer van afvalstoffen gaat jouw paard nog maximaal 10 min. seawalken. Seawalken wordt daarnaast geadviseerd als terugkerend onderdeel van training en revalidatie.
  3. Advies over zadel, hoefbalans, voeding en kruiden indien nodig en gewenst.
  4. Training indien nodig en gewenst.

Een therapeutische behandeling is geen vervanging voor de dierenarts. Wij geven advies en stellen geen diagnose, bij twijfel zullen we je zeker doorverwijzen naar de dierenarts. Let op! Bij acute problemen en kreupelheden eerst de dierenarts bellen

Meest gestelde vragen

Een losse seawalker-sessie wordt opgebouwd van 5 naar 30 minuten. Een volledige seawalksessie staat gelijk aan een gemiddeld intensieve trainingsdag.

Wij maken gebruik van gekoeld water van zeewaterkwaliteit. Het water wordt 24/7 gezuiverd door middel van een full-scale zuiveringsinstallatie inclusief UV-lampen en ozonfilters.

Tijdens de behandeling van je paard van de wervelkolom, gewrichten, spieren en fascia passen we een combinatie toe van verschillende methodes waaronder (sport) massage, lasertherapie, MiHealth, Equery NMES, fysiotherapeutische, osteopatische-, cranio-sacrale, manuele- en stretching technieken samengevat als EquineBodyWork.

Hiermee behalen we de beste resultaten om je paard gezond en zonder enige fysieke beperking te kunnen laten functioneren en presteren.

Dit kan worden aangevuld met een zadel, voeding en/of kruidenadvies om het effect te optimaliseren.

Een behandeling inclusief intake en seawalken duurt in totaal ongeveer 1,5 à 2 uur.

Dit hangt af van de gezondheid van het paard. Voor de meeste paarden zullen 2 à 3 behandelingen volstaan met 2 à 6 weken tussen de behandelingen in. Om het effect van de behandeling te vergroten raden wij aan om 1 keer per week te komen seawalken.

1x per week of 1x per 2 weken seawalken en ieder half jaar een therapeutische behandeling wordt aanbevolen.

Paarden die veel in de sport lopen hebben baat bij intensievere begeleiding. “Voorkomen is beter dan genezen”. 1x per week of 1x per 2 weken seawalken en iedere 4 tot 8 weken een therapeutische behandeling. Wij bieden 3 pakketten aan. Ook maatwerk is mogelijk.

Meer informatie aanvragen

NES Health Energetic Bodyscan

NES

EquineBodyWork

Health-4-horses-ebw

Sure Foot Balance Pads

surefoot
Scroll naar boven