Haal het beste uit je paard

Benut de maximale mogelijkheden en talenten van jouw paard met een totaalpakket

Wij vragen veel van onze paarden. Zeker als het gaat om (sport)prestaties. Het is belangrijk om te zorgen dat het paard de juiste begeleiding krijgt om (op topniveau) te presteren en blessures te voorkomen. Naast goede voeding, regelmatige training met voldoende rust en het juist passend harnachement zijn regelmatige gezondheidschecks nodig om blessures en gezondheidsproblemen op tijd te signaleren en behandelen.

Paarden die veel in de sport lopen hebben zeker baat bij intensieve begeleiding. ‘Voorkomen is beter dan genezen!’ Onze ervaring is dat regelmatig seawalken in de aquatrainer en frequent therapeutisch behandelen, blessures voorkomen en het paard beter presteert.

PAKKETTEN

H4H Basispakket

Gemiddelde duur 2 maanden

Seawalken Health4Horses

Dit pakket wordt vaak gekozen voor paarden die fit en gezond zijn. Jij wilt als eigenaar af entoe een check op het totale welzijn van jouw paard en je paard ondersteunen. De Seawalkerdraagt bij aan kracht, coördinatie en balans.

Vaak neemt men een Seawalken abonnement van 10 keer erbij voor het optimale resultaat. Een abonnement 10 keer seawalken kost €320.

H4H Professioneel pakket

Gemiddelde duur 2 maanden

Health-4-horses-peesblessure

Dit pakket wordt vaak gekozen voor paarden waar net iets meer van gevraagd wordt.

Paarden die fit en gezond zijn. En waarvan je weet dat ze af en toe wat ondersteuning nodig hebben. Het Seawalken wordt vaak wekelijks ingezet als trainingsmoment. Hiervoor is het Seawalken abonnement ideaal.

H4H Premium pakket

Gemiddelde duur 6 tot 9 maanden

Health-4-horses

Dit pakket wordt gekozen voor paarden die vaak moeten presteren en waar de inzet van de NES bodyscan en MiHealth zorgen dat blessures en problemen op het gebied van gezondheid op tijd gesignaleerd worden.

EquineBodyWork en laseren geeft de nodige ondersteuning om optimaal te presteren.

Het Seawalken wordt vaak wekelijks ingezet als trainingsmoment. Hiervoor is het Seawalken abonnement ideaal.

Goed trainen

Goed trainen is een vereiste om optimale prestaties te mogen verwachten van jouw sportpaard. Goed trainen is niet vanzelfsprekend. Om een paard optimaal te trainen is het belangrijk dat je weet hoe het paardenlichaam functioneert en waar welke spieren en gewrichten zitten. Wanneer er sprake is van een beperkende factor in het bewegingsapparaat zal het paard gaan compenseren. Daarbij loop je het risico dat jouw paard blessures krijgt of bijvoorbeeld staakgedrag gaat ontwikkelen. Als een paard protesteert gaan wij er in eerste instantie van uit dat het paard aangeeft iets niet te kunnen. Dit is een signaal van jouw paard om het paard fysiek na te laten kijken en eventueel therapeutisch te behandelen.

Medical Taping

Medical Taping is een ondersteunende vorm van behandelen voor spier- en gewrichtsproblemen die zijn veroorzaakt door overbelasting of blessures. Hierbij is de wijze van taping dusdanig dat de spieren, gewrichten en het lymfesysteem ondersteund worden bij revalidatie of om blessures te voorkomen. De functionaliteit van het weefsel blijft intact. Het toepassen van Medical Taping kan het effect van een therapeutische behandeling versterken en/of specifieke bewegingspatronen positief beïnvloeden. Uitgangspunten van
deze methode zijn myofasciale meridianen en het tensegrity model (het evenwicht tussen trek-en drukbelasting). Met behulp van deze ademende en elastische tape worden bindweefsel, fascie en spieren beïnvloed.

Medical taping kan opzichzelfstaand worden toegepast maar ook in combinatie met andere behandelingstechnieken/therapieën.

Sure Foot Balans Pads

Sure Foot Balans Pads bieden je paard de mogelijkheid om bewust te worden (proprioceptie) van zijn eigen houding en beweging en ingesleten gewoontes. Het paard corrigeert zichzelf via minuscule balanswisselingen, om makkelijker en moeiteloos te staan en te bewegen. Een innovatieve manier om de balans en beweging van je paard te vergroten!
Deze methode is uitermate geschikt voor het verbeteren van:

  • Bevordert fysieke prestaties
  • Verbetert impact van training bij gebruik voor, tijdens en na oefeningen
  • Bevordert herstel na ziekte of blessure
  • Verlicht pijn en spanning bij chronische ziekte
  • Geeft mentale en fysieke ontspanning

Health4Horses neemt jou en je paard graag mee in deze interessante manier om de bewustwording (proprioceptie) van zijn lichaam te vergroten.

Rechtrichten - Horizontale en verticale balans

Rechtrichten het bewerkstelligen van de horizontale en verticale balans hoort de dagelijkse training te zijn van ieder paard. Zit je paard vast, is het scheef en slecht nageeflijk of heeft het rug- of andere fysieke problemen, dan kunnen we met werken aan de hand, aan de longe of rijden onder het zadel je paard rechtrichten. Gecombineerd met therapeutische behandelingen én het Seawalken krijg jij een fijn, happy en soepel bewegend paard. En dan is het een feestje om te trainen, voor zowel paard als ruiter.

Abonnementen

1 x Seawalken € 35,-  > 10x Seawalken € 320,-

1 x Equery EMS/MNES € 85,-  > 5x Equery EMS/NMES € 385,-

1x MiHealth € 85,- > 5x MiHealth € 385,-

1x Laseren € 85,- > 5x Laseren € 385,-

1x Training Rechtrichten € 60,- > 5x Training Rechtrichten € 270,-

1x ESDR € 85,- > 5x ESDR € 385,-

Meer informatie aanvragen

NES Health Energetic Bodyscan

EquineBodyWork

Sure Foot Balance Pads

Scroll naar boven