Training & revalidatie

met de Seawalker

Seawalken:
De meest effectieve aquatraining!

Seawalker: de meest effectieve aquatrainer! Health4Horses is dé specialist op het gebied van (aqua) training, revalidatie en sportpaard begeleiding. De Seawalker is een trainingsmolen geplaatst in een bassin met gekoeld en gezuiverd zout water. Tijdens het Seawalken loopt het paard gecontroleerd los in een natuurlijke houding op eigen benen en tempo. Zonder stress of sedatie.

Seawalken is uitermate geschikt voor training van (sport) paarden en bij paarden met pees- en rug gerelateerde klachten.

Seawalker:
de beste variant van alle aquatrainers.

Health4Horses maakt gebruik van de Seawalker als aquatrainer. De Seawalker is een trainingsmolen geplaatst in een bassin gevuld met gekoeld water van zeewaterkwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van water zoals opwaartse druk, temperatuur en weerstand. De waterhoogte in het bassin is variabel en wordt aangepast aan de voor het trainen/de revalidatie van het paard gewenste hoogte. Tijdens het Seawalken wordt uw paard intensief begeleid om verzuring van de spieren te voorkomen. Tegelijkertijd worden de beweging links- en rechtsom en uitdrukking van het paard goed geanalyseerd en wordt dit besproken met de eigenaar.

Sterker door seawalken

Seawalken draagt bij aan het vergroten van de rompstabiliteit (kracht, coördinatie, controle, balans, houding) en het versterkt de kernspieren (correcte zelfhouding). Tevens gebruikt het paard het volledige bewegingsbereik van de gewrichten. Hierdoor blijven de gewrichten beweeglijk, kunnen pezen grotere krachten aan en nemen de souplesse, zelfhouding en de atletische prestaties van het paard toe en neemt het blessurerisico af.

Het kantelen van het bekken en de swingende bewegingen van de gehele wervelkolom vanwege het toegenomen gebruik van de buikspieren zijn duidelijk groter bij het stappen over het water, wat leidt tot optimaal ruggebruik.

Meer balans door seawalker

Lopen in de Seawalker ‘prikkelt’ de terugkoppeling van het zenuwstelsel onder andere via de sensatie van het water. Hierdoor stimuleer je de zintuigcellen, die registreren waar een lichaamsdeel zich in de ruimte bevindt maar tevens ook de bewegingen controleert. Door dit systeem te trainen, verbeter je onder andere horizontale en verticale balans en coördinatie van het paard (proprioceptie). En door het stappen in het water op de volte richt het paard zich recht.

  • Het paard loopt op eigen benen en los in het water
  • Het paard loopt op een grote cirkel
  • De benen worden hoger opgetild, namelijk over het water heen, hierdoor worden de buikspieren aangespannen
  • De beenzetting van het paard wordt bewuster door het stappen over het water heen

SEAWALKEN:
VOOR CONDITIE en KRACHT

Bewegen door het water vergt extra spierkracht. Om de stabiliteit te bewaren tijdens het lopen spant het paard in water zijn stabiliteitsspieren (core stability) in rug en buik aan waardoor deze op termijn sterker worden. Spierkracht, en met name stabiliteit, is  van groot belang bij het trainen van het (sport/revalidatie) paard. Vanwege de opwaartse druk van het zeewater bij het Seawalken wordt de belasting van gewrichten en pezen verminderd. Op deze manier is spierkracht optimaal te trainen, zonder risico van overbelasting. Bijkomend voordeel is dat door het gekoelde, zoute water bij blessures aan het onderbeen die nog niet volledig belast mogen worden, het paard toch gerevalideerd/getraind kan worden. Seawalken is ook een goede conditietraining. Zowel voor paarden in opbouw die hun conditie terug moeten krijgen als voor paarden in sportconditie.

Seawalken:
onderdeel van de training

Voor de ontwikkeling van het (sport)paard is een uitgebalanceerd trainingsprogramma van groot belang. Seawalken is een welkome afwisseling bij de ontwikkeling/training van uw paard.

Door deze specifieke training veranderen uiteindelijk spieren, bloedvatenstels en andere fysiologische systemen in het lichaam, waardoor het paard bijvoorbeeld meer uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en/of lossigheid krijgt. Tijdens het Seawalken loopt het paard onbelast en ontspannen. De bloedcirculatie in de onderbenen wordt extra gestimuleerd, de bovenlijn wordt losgewerkt, buikspieren worden aangespannen en de achterhand treedt er goed onder. Zo traint het paard dus spieren, pezen en ligamenten op een correcte manier en krijgt het paard ook een goede conditie.

Daarnaast brengt de Seawalker variatie in de training. Als ruiter krijg je tijd voor andere dingen. Wekelijks inzetten van de Seawalker geeft goede resultaten in de training en ontwikkeling van jouw paard.

Seawalken:
helpt bij revalidatie

Health4Horses is perfect geoutilleerd voor het revalideren van paarden. Met hart voor het paard en veel ervaring zorgen wij voor de revalidatie van jouw paard. Seawalken is een effectief middel tijdens de revalidatiefase. De Seawalker wordt bij de revalidatie ingezet om meer beweeglijkheid in de gewrichten van benen en rug te krijgen en meer spierkracht te ontwikkelen van de houdings- en bewegingsmusculatuur. De belasting van hoeven, gewrichten en pezen vermindert door de opwaartse druk. Het koude water zorgt voor directe koeling van de pezen en banden van de benen tijdens de beweging en vermindert eventuele zwellingen. Balans en coördinatie worden getraind en hersteld. Bij het Seawalken kunnen paarden hun energie gecontroleerd kwijt. Seawalken is ook een goede conditietraining. Zowel voor paarden in opbouw die hun conditie terug moeten krijgen en voor paarden in sportconditie. Met de Seawalker wordt conditie behouden tijdens periodes van rust, herstel en verminderde arbeid.

Wanneer seawalken?

  • Bij een blessure (pees, rug, schouder, hoef etc) en revalidatie
  • Na een operatie
  • Bij probleempaarden: bokken-, steigeren-, staken-, stijf-, strak-, lastig
  • Opbouw conditie 
  • Variatie in training 
  • Hersteltraining

Meer informatie aanvragen

NES Health Energetic Bodyscan

NES

EquineBodyWork

Sure Foot Balance Pads

Scroll naar boven