Jouw paard weer
fit en gezond

Revalidatie

Je kunt bij ons terecht voor revalidatie van blessures van jouw paard. Wij hebben goede resultaten met hoef, pees en rugblessures, hals en CTO gebied waaronder ook (ECVM) en getraumatiseerde paarden.

Naast de Seawalker zetten we bij de revalidatie van jouw paard al onze kennis en ervaring in. Met de NES Health Energetic Bodyscan +MiHealth, Laser (HPL)(HPL), Equery NMES, gecombineerd met EquineBodyWork kunnen we het paard tijdens de revalidatie ondersteunen. Equine BodyWork is een verzamelnaam voor allerlei technieken en therapieën. Gestreste, angstige en getraumatiseerde paarden kunnen we behandelen middels ESDR (Equine Stress Desensitization and Reprocessing).

Revalidatieplan
met goede resultaten

Health4Horses is perfect geoutilleerd voor het revalideren van paarden. Wij hebben brede ervaring met verschillende blessures en ziektes. Denk aan hoef (breuk/scheur), peesblessures of rug- en bekken-blessures zoals o.a. kissing spines. Met de juiste kennis, ervaring, therapieën, apparatuur en techniek realiseren wij goede resultaten.

Na een uitgebreide intake en uitgewerkt revalidatieplan zien wij dat 80% van de paarden weer terugkomt op het oude niveau. Neem contact met ons op voor meer informatie

Wanneer Health4Horses voor
jouw paard?

 • Bij hals, rug en bekkenklachten (gehele bovenlijn): Een paard uit rugklachten door te staken tijdens het rijden, een harde mond, zwiepen met de staart, stijfheid, vage kreupel- en/of onregelmatigheden, gevoelig op de rug met borstelen, onrust en/of boosheid tijdens het opzadelen
 • Bij peesblessures
 • Bij hoefblessures
 • Bij de diagnose ECVM
 • Na een operatie
 • Bij probleempaarden; bokken-, steigeren-, staken-, stijf-, strak-, lastig
 • Bij twijfel over de mentale en fysieke gezondheid van jouw paard (geen diagnose vast kunnen stellen)
 • Voor training en opbouw conditie, kracht en coördinatie

Waarom Health4Horses?

 • Holistische, persoonlijke aanpak
 • De juiste kennis en ervaring is aanwezig. De continue bijscholing en training zorgt ervoor dat we altijd van alle nieuwe ontwikkelingen en behandeltechnieken op de hoogte zijn.
 • Revalidatieprogramma wordt consciëntieus en volledig afgewerkt
 • In een aantal gevallen realiseren wij een kortere revalidatietijd
 • Revalidatieprogramma’s op maat, specifiek afgestemd op blessure en individueel paard
 • Paard kan simultaan in training en conditie gehouden/gebracht worden met behulp van de Seawalker; de meest effectieve aquatrainer aangevuld met de Equery (EMS/NMES) spierstimulatie

Revalidatie RugTraject

Health4Horses werkt sinds 2014 succesvol met een zelfontwikkeld RevalidatieRugTraject. Dit traject is ondersteund en vastgelegd met diverse gerichte onderzoeken uitgevoerd door eindexamenstudenten van Hogeschool van Hall Larenstein en begeleid door een paardendierenarts. Metingen zoals bijvoorbeeld bewegingsanalyse zijn ondermeer uitgevoerd door – Equine Gait Analysis – Rosmark Consultancy.

Jouw paard revalideert optimaal door diverse behandel- en onbelaste trainingstechnieken en de Seawalker. Indien gewenst behandelen wij graag samen met jouw dierenarts. Onze ervaring leert dat het paard na het RevalidatieRugTraject  op een correcte manier zijn lichaam kan gebruiken. In de laatste week van het traject nodigen we je uit om het paard te longeren en te rijden met onze begeleiding. 

Peesblessure

De revalidatie van een peesblessure bij jouw paard kan een hele klus zijn. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de peesblessure optimaal te behandelen!

Onze behandeling en revalidatie van een (pees)blessure is maatwerk. Zodra de peesblessure is gediagnosticeerd door de dierenarts, starten wij met het revalidatieproces. Hoe eerder we beginnen met revalideren, hoe sneller en beter het herstel is. En hoe lager de dip in het trainingsniveau. Daarbij kan het paard zijn energie gecontroleerd kwijt waarbij hij rustiger blijft op stal.

De praktijk leert dat Seawalken in gekoeld zout water, gecombineerd met diverse therapeutische behandelingen zoals EBW, Equery (EMS/NMES), NES MiHealth en rechtrichten aan de hand (horizontale én verticale balans) zijn allemaal therapieën die een positief effect hebben op het herstel van de pees. Ondersteuning van de Seawalker, mede door conditiebehoud, geeft nog betere resultaten

Voorkom peesblessures

 • Zorg voor zoveel mogelijk (vrije) beweging voor je paard. Zo worden pezen, spieren en botten sterker
 • Zorg voor een goede warming-up, cooling down en train met correct spiergebruik
 • Zorg voor een goede stand van de hoeven. Raadpleeg je hoefsmid
 • Gebruik zo min mogelijk beenbescherming. Beenbescherming warmt de benen enorm op. Te hoge temperaturen in de pees zorgen dat het collageen (een eiwit dat de vezels bij elkaar houdt) afbreekt, waardoor peesweefsel sneller kan beschadigen

ECVM:
Complex Vertebral malformation

ECVM is een aangeboren misvorming van een tweetal halswervels (C6-C7) en soms aansluitende ribben (T1-T2) met vergaande gevolgen voor je (sport)paard. Het is een afwijking die de laatste tijd vaker wordt gediagnosticeerd.

Paarden met ECVM zijn niet te genezen. Wel kunnen, afhankelijk van de mate van misvorming van de wervels en ribben, de symptomen verminderd of grotendeels onder controle gehouden worden. De diagnose ECVM kan slechts vastgesteld worden middels röntgenologisch onderzoek.

Voor de behandeling van een ECVM paard is een multi-disciplinaire aanpak nodig. Dit is noodzakelijk omdat ECVM invloed heeft op neurologische, anatomische, fysieke en gedragsafwijkingen. Health4Horses heeft hiervoor een behandeltraject samengesteld. Samen met Health4Horses en een specialistisch team wordt het paard met kennis en een combinatie van therapieën behandeld en getraind.

Het Health4Horses ECVM team bestaat uit:

 • Dierenarts gespecialiseerd op ECVM-gebied voor de diagnose
 • Specialistisch dierenarts-tandarts
 • Gespecialiseerde hoefsmid
 • Health4Horses multifunctionele behandelingen en trainingen gecombineerd met Seawalken

Meer informatie aanvragen

NES Health Energetic Bodyscan

NES

EquineBodyWork

Sure Foot Balance Pads

Scroll naar boven